Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Mamma esittäytyy.

 

Synnyin Satakunnassa, vuoden1969 keväällä, maalaistaloon, perheeseen johon jo kuului vanhempani sekä isoveli ja isosisko. Kotini oli pienviljelystila. Siellä opin elämään eläinten parissa, ihastuin niiden avoimuuteen. Halusin omia lemmikkejä ja sainkin niitä. Minulla oli lemmikkinä mm. lammas, koiria, kissoja, kaloja...

Olin vakaasti sitä mieltä, että en koskaan muuta maalta pois. Vaan toisin kävi. Nyt sitten pidän majaa Nokialla. Samalla elättelen perhettäni monien ammattien jälkeen "raksamimminä".

Nuoruudessani 1980 luvulla näin koiran, ei mitään tavallista turrea, vaan ison, karvaisen ja ihanan. Se koira teki lähtemättömän vaikutuksen sydämeeni, kerran vielä minullakin olisi tuollainen.

Elämä näytti niin hyvät, kuin huonotkin puolensa. Vuosi 1994 oli kuitenkin käänteentekevä. Varsinaisen vuoristoradan läpikäyneenä, tapahtui jotain joka muutti elämäni kokonaan. Samalla huomasin että voin toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni.

Se oli maaliskuun puoliväliä, kun sitten soittelin kennelliitton tiedustellakseni kasvattajia ja tulevia pentueita. Sitten jo rimpauttelinkin Puttalaan Outille ja Timolle. Kennel Beatus ottivat ensimmäisiä askeleitaan Irlanninsusikoiran kasvattajina.

Niinpä ensimmäiseksi koirakseni tuli 24.3.1994 syntynyt Beatus Aurelia alias Netta.

Nettan jälkeen tuli elämääni sulostuttamaan, ehkä maailman valloittavin ja  persoonallisin, sellainen kerran elämassä koira 1.5.1995 syntynyt, Beatus Bacchus alias Vilho.

Vilhon siirryttyä laukkailemaan taivaallisille nummille, lähdin hakemaan seuraajaa Knighthood kennelistä Ruotsista. Knighthood Hilding alias Hiltsu, 13.6.2000 syntynyt, nuori, hurmaava, 16 kk ikäinen, kodinvaihtaja. Laumassa eläneenä se oli kuitenkin yksinäisen oloinen. Asialle oli siis tehtävä jotain.

Mielessäni oli jo aiemminkin käynyt toinen koira. Ei kuitenkaan irlis, vaan joku pienempi, mutta 10 ryhmään kuuluva kuitenkin. Sellainen löytyi Salukista. joku siinä vain viehätti, se keveys, kauneus, elämän ilo. Puheliaisuuteni ja  ystäväni kautta löytyi Vaasasta, Dyanitos kennelistä, kotia vailla oleva Dyanitos Ilesh, alias Topi, syntynyt 21.12.2000. 16 kk kodinvaihtaja, joka muutti Hiltsun kaveriksi.

Topi sai olla ilonani vain 2,5 vuotta. Sen kohtaloksi tuli auton alle jääminen. Jälleen kerran hautasin ihanan koirani. Nyt kotimme vasta hiljainen olikin.

Jälleen ryhdyin etsiskelemään koiraa. Lopulta elämäämme tuli valloittava 10.11.2004 syntynyt Dyynien Hassan Hebat alias Tiuku. Ikää 8 viikkoa ja täynnä elämää ja energiaa. Nyt oli vilskettä riittämiin.

Vuonna 2006 helmikuun 4 päivä laumamme kasvoi 14.1.2004 syntyneellä Al-Yasamin Aishalla, kotoisasti Kerttu. Kerttu oli tuolloin reilu 2 vuotias, kodinvaihtaja.

26.1.2007 jouduin luopumaan Hiltsusta sairauden takia. Nyt kodissamme ei ole enään koirien kuningasta Irlanninsusikoiraa.

Helmikuussa 2008 lauman jatkoksi tuli 1 vuotias Grey-uros, Artefakt Mint Condition, ihan vaan Kiril tai Kirppis. Kirppis on osaomistus koira. Myös kodinvaihtaja.

5.4.2009 Kerttu muutti pois luotamme. Tiuku ja Kirilin kanssa ei ollut niin herkän koiran helppo olla. Kerttu asuu nyt kasvattajallaan. Hyvä niin.

kiril muutti Lempäälään ja luoksemme muutti huhtikuussa 2012 Irlanninsusikoira tyttö Chili,. Kodinvaihtaja tämäkin tyttö.

Perheemme ja laumamme koostuu: minusta, Veeti pojasta, ihanasta miehestä joka tosin elelee Italiassa :), Saluki tyttö Tiuku, Irlanninsusikoira tyttö Chili, akvaario 247 L, Maatiaiskissa Venni, Norjalainen metsäkissa Odin ja Ragdoll Trombi.  Näillä mennään eteenpäin. Odotellen tulevaa…

 

Terveisin: Nina

 birchhilldogs@gmail.com

 

                                                                                                   

©2019 Birch hill dogs & cats - suntuubi.com